Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Kalın derili burun derisi yapısına sahip olan kişilerde yapılan burun estetikleri, normal ve ince burun derisi yapısına sahip olan kişilere yapılan burun estetiklerine göre daha zordur çünkü kalın deride estetik yapılırken daha fazla dikkat gerekir. Kalın derili burun derisi yapısına sahip olan kişilerin burun delikleri normalden daha geniştir ve yağlanma daha fazladır. Bu özellikler de burun ameliyatlarının işleyiş sürecini oldukça fazla etkilemektedir. Burun ucu derisi burun sırtı derisine göre fiziksel yapı olarak daha fazla sayıda ter ve yağ bezi bulundurduğu için anatomisel olarak daha kalın yapıdadır. Bundan dolayı burun estetiğinin planlaması ve hastaların bilgilendirilme süreci hastadan hastaya göre farklılık gösterir. Burun estetiği doktoru hastaya ameliyat ile ilgili bilgi verirken burun derisinin yapısı ve bunun ameliyattan sonraki sürece etkisini detaylı olarak anlatmalıdır. Burun ameliyatı esnasında burun derisi kaldırılmakta ve derinin altında kalan kemik ve kıkırdaklara şekil verildiği için derinin yeni oluşturulan iskelete adapte olması burun derisinin ince veya kalın özellikli olmasına göre değişir. Deri kalınlığı bu sürecin önemli belirleyenlerinden olup deriler farklı sürelerde iskelete adapte olur.

Kalın derili burunda deri altındaki gevşek bağ dokusu, yağ dokusu ve kas tabakası kalındır. Burun ameliyatı sırasında bu tabakalar kemik ve kıkırdak dokusunun üzerinden kaldırılır. İskelete şekil verildikten sonra subkutan doku yani burunun gözle gördüğümüz dokusu ciltten ayrılır, burada %50 oranında bir ayrılma yaşanması beklenir. Bu ayrılma aşamasında kıkırdak dokuya destek sağlamak iskeletin direncini arttırmak için çok önemlidir. Yanlış bir hareket veya işlem yapılması doğrultusunda hasta sağlığıyla ilgili problemlerle karşı karşıya kalacağı için kalın derili burun estetiğinin, burun estetiği doktoruna yaptırılması gerekir.

Kalın derili burun estetiği sonrası yeni oluşturulan iskelete burun derisinin adapte olması sürecinin daha uzun olduğundan bahsetmiştik. Bunun yanı sıra burun ameliyatlarında fazla derinin atılması söz konusu da değildir. Burun bölgesinde yağ ve ter bezlerinin fazlalığı ve bu bezlerin çok çalışması nedeniyle burun ameliyatı sonrasında şişlik ve ödemin normale göre daha fazla yaşanması beklenir. Bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda kalın derili burun estetiğinin normale göre zor olduğu anlaşılmaktadır.

Kalın derili burun yapısına sahip olan kişiler burun estetiği yaptırmak istediğinde estetik öncesinde akıllarında kalın burun yapısının incelip incelmeyeceğine karşı soru işareti olur. Öncelikle burun ameliyatı öncesinde ve sonrasında lazer ile burun ucu inceltmenin herhangi bir faydası bulunmamaktadır. Kalın derili burun yapısına sahip olan kişiler için ameliyat sonrasında burun estetiği doktorları medikal tedavi olan A vitamini hapları önermektedir. Bu ilaçlar kalın burun derisindeki yağlanmayı azaltıp iyileşme sürecini kısaltmaktadır. Yalnız şuna dikkat edilmelidir, bu ilaçlar medikal tedavi kapsamında olduğu için sadece burun estetiği doktoru kontrolünde başlanıp bırakılmalıdır. Hastalar kendi kafalarına göre hiçbir şekilde ilaç almamalıdır. Bilinçsiz ve yanlış şekilde alınan ilaçlar ileride hastayı sağlık problemleri ile karşı karşıya bırakabilir.

Kalın derili burun yapısına sahip olan kişilerin kafalarındaki başka bir soru ise burun ameliyatından iyi bir sonuç alıp alamayacağıdır. Tabii ki kalın derili burun yapısına sahip olan kişiler de burun ameliyatı sonrası istediği görünüme kavuşabilir ama bu durum aslında kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Burun derisi bazı kişilerde doku gelişimi sırasında kendini çekip toparlayamadığı için kişinin istediği görünüme kavuşamama ihtimali de söz konusudur. Bundan dolayı kalın derili burun yapısına sahip olan kişilerin burun ameliyatına karşı beklentileri makul olmalıdır.

Ameliyat Hakkında Bilinmesi Gerekli Olan Durumlar Nelerdir?

İstanbul’da burun estetiği ameliyatı sonrasında yerleştirilen burun alçısı kalın derili burun yapısına sahip olan kişilerde ameliyattan sonraki birinci hafta biterken yenilenmesi gerekebilir, takılan burun ateli bu kişilerde daha uzun kalabilir, ödem ve şişlik normale göre daha fazla olabilir. Bunların dışında klasik burun estetiğinden herhangi bir farkı bulunmamaktadır.

Bize Ulaşın

Op. Dr. Hayati Kale Sorularınızı Yanıtlıyor.