Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Düzeltilir?

Burun Ucu Düşüklüğü Nasıl Düzeltilir?

Burun ucu düşüklüğü doğal nedenlerden, geçirilen kazalar veya burun bölgesine alınan darbeler sonucu oluşan hastaları rahatsız eden bir görünümdür çünkü burun ucu düşüklüğü bir kişinin görüntüsünü oldukça değiştirebilir. Burun ucu düşüklüğü burun estetiği kapsamında burun ameliyatı sonrasında da gerçekleşebilir. Bu doğrultuda hasta en iyi burun estetiği doktoruna burun ameliyatını yaptırmalıdır.

Burun ucu düşüklüğü burun ameliyatıyla giderilebilen bir şikayettir. Sadece burun ucuna yapılacak bir girişim ile bu şikayet giderilir. Ayrıca burun ucu düşüklüğü için yapılan burun ameliyatında ameliyat sonrası morarma ve şişliğin daha az görülmesi, herhangi bir splinte gereksinim olmaması bu ameliyatın en büyük avantajlarıdır. Splinte gereksinim olmamasının yanı sıra hastaya burun ameliyatı sonrasında tampon da koyulmaması ve hastaların kısa zamanda sosyal yaşantılarına geri dönebilmeleri de yine avantajlarındandır ancak aşırı özen isteyen bir ameliyat olduğu da hastalar tarafından unutulmamalıdır. Burun ucu düşüklüğü ameliyatı ortalama 45 dakika – 1 saat süren bir ameliyat olup bu ameliyat için burun estetiği doktorlarının önerdiği yaş 18 yaş üzeridir.

Burun ucu düşüklüğü ameliyatında burun ucu düşüklüğü şikayetinin yanında geniş uçlu burun, burun deliklerinde asimetri, aşırı sivri burun ucu ve geniş burun kanadı şikayetleri de giderilebilir. Hastanın şikayetçi olduğu problemler burun estetiği doktoruna aktarılmalı, burnun kemik ve kıkırdak yapısında herhangi bir problem söz konusuysa bu probleme yönelik ameliyat planlaması yapılmalıdır.

Burun ucu düşüklüğü ameliyatı için en uygun adaylar ilk olarak 18 yaşını doldurmuş kişilerdir. Bunun dışında kemerli burun kemiğine sahip olanlar, burun kemiği yapısında eğrilik olanlar ve normalden geniş burun yapısına sahip olanlardır. Bu şikayetlere sahip olan kişiler burun estetiği doktoruyla iletişime geçtiğinde istediği görünüme kavuşabilir.

Burun ucu düşüklüğü ameliyatı öncesi hastanın farklı açılardan fotoğrafı çekilerek hasta ile konuşarak istenilen görünüşe karar verilir. En fazla bir saat süren bu ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirildiği için hastanın his kaybı sağlanır. Burun estetiğinde amaç hastanın şikayetlerini sona erdirip istediği görünüme kavuşmasını sağlamaktır.

İlginizi Çekebilir  Büyük ve Uzun Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun ucu düşüklüğü ameliyatı sonrasında ise hastada az miktarda ödem oluşması beklenen bir durumdur. Ödemi azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için hasta bol bol yatarak dinlenmelidir. Başın dik pozisyonda tutulması önemlidir. Ameliyattan sonraki 1-2 gün buruna özel bir bant yapıştırılır ve bu bandın doktor kontrolünden önce çıkarılmaması gerekir. Hasta burun ameliyatından sonra kolaylıkla sosyal hayatına devam edebilirken burun bandı ameliyattan 5-7 gün sonra çıkarılır. Hastaların burun bölgesine alabilecek darbelere karşı dikkatli olması, yaptıkları egzersiz ve aktiviteleri bir süreliğine ertelemeleri gerekir. Burun ameliyatından sonraki ilk bir ayda güneşlenilmemeli, havuza ve denize girilmemeli, solaryum ve hamam gibi ortamlarda bulunulmamalıdır. Eğer burun estetiği doktoru hastaya ilaç istem etmişse bu ilaçların aksatılmadan, düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir. Burun estetiği doktorun bütün söylediklerine uyulursa ameliyattan en başarılı sonuç alınacaktır.

Burun Ucu Düşüklüğü Yaşayan Kişiler Burun Ameliyatı Olmaya Nasıl Karar Verir?

Burnun doğal görünümü üst dudak ile burun ucu bölgesinin birbirine dik olarak yani 90 derecelik açıyla konumlanmasıdır. 90 derecelik açının küçülmesi burun ucu düşüklüğü olarak tanımlanır. Yan profilden çekilen fotoğraflarda bu durum gözle görülür bir şekilde fark edilir ve bu durumdan şikayetçi olan kişiler burun ameliyatı istemiyle doktora başvurur. Burun ucu düşüklüğü doğru burun estetiği doktoru seçimiyle ve basit bir burun ameliyatıyla ortadan kalkacak ve hasta istediği görünüme kavuşacaktır.

Sağlıklı bir nefes almak için burnun hava almasını sağlayan kanallarının açık olması gerekir fakat burun ucu düşüklüğü yaşayan kişide hava alma kanalları kapanabileceğinden ve hasta burun tıkanıklığı yaşayacağından sağlıklı bir nefes alınmamaktadır. Bu durum ileride çeşitli ciddi problemlere yol açacağından harekete geçilmeli ve hasta kendini burun estetiği doktoruna teslim etmelidir.

İlginizi Çekebilir  Burun Ameliyatından Sonra Koku Alamamak Normal Mi?

Bize Ulaşın

Op. Dr. Hayati Kale Sorularınızı Yanıtlıyor.